hunspb@hotmail.com

hozzászólások

A denevér fejjel lefelé fos. (copyright: Manó)

2009.04.15. 12:29 Hun.Spb

Azt, hogy itt a blogomon „kis idióta vagy” és egyéb, nem túl hízelgő jelzővel illetett és véleménye szerint „elkényesztett szülők hülye gyereke” (sic!) vagyok, ha nem is indulatból, de állampolgári jogon leszarom. Főleg, mert a mondatnak nincs sok értelme.

De az azért vicces, hogy egy olyan ember nevez permanensen „kölök”-nek, aki másfél évvel FIATALABB nálam, és csak azért, mert pár viccesnek szánt mondattal adóztam a pártalapítási próbálkozásának ebben a postomban, a saját blogjában pedig elég ésszerű érvekkel próbáltam vitába szállni néhány olyan radikális pénzügyi alapgondolatával, melyeken egy mérsékelten erős közgazdasági középiskola diákjai is visítva röhögnének.

Kiscsillag! Közszereplő akarsz lenni, ennél többet is fogsz kapni, és többet is kell majd elviselned. Főleg ha majd négy embernél többen olvassák a honlapodat. Ha nem bírod, ne csináld. Én viszont nem vagyok közszereplő, tehát nekem nem kell eltűrnöm a mocskolódásodat.
És ha már annyira nyomozni akarsz utánam, kicsit okosabban tedd, akkor tényleg megtalálhatsz, az összes személyes adatommal együtt, beleértve a születési évemet is, meg azt, hogy az elmúl években milyen közöm volt a magyar politikához. Na, akkor jössz rá, hogy mekkora kibaszott nagyot tévedtél.

No de, térjünk vissza a jelen érdekességeihez, és próbáljuk kielemezni azt a remek mondatot, hogy „elkényesztett szülők hülye gyereke”.
Fogadjuk el, hogy az irodalomban jártas költő Úr elkényeztetett –et akart írni, csak nem jött össze neki. Behelyettesítettem a helyes szót, de akkor meg nem értem, hogy ha a szüleim el voltak kényeztetve, attól én még miért vagyok az ő hülye gyerekük.

Édesanyám, ha még élne, örülne ennek. Lenne min, és lenne kin röhögnie.

(felhasznált kép forrása: www.cosmosmagazine.com)

5 komment

Címkék: társadalomizélés

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr581066347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DavidSharp 2009.04.15. 14:50:15

Ez egy igazi hülye! Jó látni, hogy egy leendő politikai szereplő, (már ha valaki egyáltalán komolyan veszi), ugyan még semmit nem tett le az asztalra, de már mocskolódik.

Lorenzaccio 2009.04.15. 17:33:01

ez most nagyon jól sikerült kis poszt lett, gratulálok. teljesen igazad van.

guli 2009.04.17. 09:34:05

Senkit nem kívánok ismételni, inkább csak összefoglalva:

Nem árt, ha valaki - még ha dühből is ír - vigyáz a helyesírási hibákra (különösen, ha közszereplővé szeretne válni).

Nem árt, ha valaki, aki politikai babérokra tör, bírja a kritikát (legyen az jogos, vagy csak ostoba mocskolódás).

Nem árt, ha politikusjelöltünk mielőtt kiborul és azt helyesírási hibákkal hemzsegően más blogjába robbanva belefröcsögi, legalább megfelelően informálódik (jobb esetben már stábja van az infók megszerzésére), mert különben a jelen példa is mutatja, nevetség tárgyává válik egy pillanat alatt.

Nem árt, ha mások szüleinek szidásáról leszokunk, bár nekem ezt már szüleim az óvodás koromban megtanították, nem is értem, hogy a harmincas éveiben járónknál ez a buta szokás miért is számít okos érvelésnek.(anyádat, nem a tiédet... Hát nem a homokozóban, vagy a mucsaröcsögei kocsma részegeitől szoktunk ilyet és ehhez hasonlót hallani?).

Nem árt, ha a babérokra törő, politizálni szándékozó honfitársunk megtanulja, mi is a politikai megnyilvánulás helyes formája(érdemes leckéket venni olyan szakemberektől, akik erre megtanítják, ha már önmagától alkalmatlan rá).

Nem árt, ha ifjonti politizáló társunk nem osztja rögvest két részre az országot, és azonnal imádattal tekint jobboldali érzelmű honfitársainkra, miközben egy kalap alá taszítja a bal oldali érzelműeket, akiket rögtön negatív módon cimkéz durva jelzőkkel (különösen úgy, hogy jelen blog írásaiból - melyek egyáltalán nem politikai tartalmúak és ízűek - nem derül ki, hogy tartozik e valahová is a megkritizált célpont).

Na de az nem árt a legkevésbé, ha a politikai pályát megkaparintani akaró emberünk valami újat is felmutat, valami novumot is produkál, mert másoktól ellopott és átvett program, szöveg, érvelés nem jön be mégegyszer még akkor sem, ha azzal már másnak sikerült révbe érnie. Konkrétan arra gondolok, hogy kár újra felfedezni a Rubik kockát, vagy a Coca colát, mert bár ezek világsikerek lettek, de ugyanolyanra már nincs mégegyszer szükség.

Kedves, dehogy kedves mocskolódónak kívánom - már ha egyáltalán olvassa ezen pár soromat valaha is -, hogy fölösleges azt hinnie, mindenki buta ebben az országban. A demagógia, a mások szajkózása csak olyan szimpatizánsokat fog eredményezni, akiknek társaságára én bizony nem vágynék még akkor sem, ha ez esetleg médiaszerepet, pénzt, hatalmat, vagy bármit is hozhatna. Mert utóbbiak elérése csak annak lehet cél, aki a valódi értékeket nem ismeri, nem kéri és nem is érti.

De persze nem vagyunk egyformák, van akinek ez az életcélja. Nem baj, ettől nagy az Isten állatkertje.
süti beállítások módosítása