hunspb@hotmail.com

hozzászólások

Meg kell védenem a BKV-t.

2008.09.11. 09:40 Hun.Spb

Éreztem, hogy ebből baj lesz. Zuhogó esővel nehezített hétfő volt, és hozzá a BKV legújabb und teljesen átalakított, igazi odab@szós, busz-átszámozós menetrendje.

Városunk egyik legnagyobb csomópontján emberek merednek maguk elé, de olyan arccal, mint a harmadik teve Noé előtt.
Szinte láttam magam előtt a másnapi Színes Bulvár címlapját, ahol K. Péter (39), hegesztőmérnök, azt nyilatkozza, hogy: „Az új menetrend annyira összezavarta, hogy most már nem is biztos abban, hogy valaha egyáltalán el fog jutni a gyárba, mert a házuk előtt megálló 77–es buszt átszámozták 277–esre.”. N. Rózsika (62), nyugdíjas, pedig majd szipogva mondja az esti híradóba: „Már sosem láthatom a kis unokámat. A piros 61E-ből 261E lett, és jár még két új busz is szinte ugyanazon az útvonalon.”.

Úgy tűnik tehát, hogy a városi lakosok erős hányadának kisebb az agya, mint egy karfiolnak. Legalább egy hónapja tolják az arcunk elé az információt, van ingyenes prospektus, mentőmellényes BKV alkalmazottak keringenek mindenütt, és minden megállóban van új tábla. Az mondjuk el tudom képzelni, hogy egy süket, kéz nélküli, néma és vak ember számára problémás átlátni a helyzetet, mert nem hallja az infot, nem tudja elvenni a prospektust, nem tud kérdezni, és nem tudja elolvasni a táblát. De a többi?

Ha nem változik semmi, akkor lehet nyögni, hogy az ország megrekedt a balkán színvonalán, ha meg van egy átfogó, összehangolt és nagyléptékű fejlesztés, akkor meg állunk bután, és képtelenek vagyunk alkalmazkodni. Az állatvilágban az ilyet a csorda otthagyja az oroszlánnak.

Szólj hozzá!

Címkék: társadalomizélés

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr11658285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása