hunspb@hotmail.com

hozzászólások

Világválság, ahogy én.

2008.10.28. 18:04 Hun.Spb

Ha olyan hírt kapsz, hogy a könyvelőd felmászott a Szabadság-hídra, és éppen leugrani készül, komolyan el kezdhetsz aggódni. Addig viszont elég csendben mantráznod, hogy a nálad sokkal okosabb döntéshozók remélhetőleg nem tombolán nyerték a diplomájukat.

Már tényleg azon gondolkodtam, hogy kéne valami jó kis bulvárt írni, mondjuk valami Celeb maszturbációjáról, hátha azzal fel lehet kerülni a blog.hu címoldalára. Esetleg csúnyán elküldeni egy politikust a véres péniszbe, (óh, de nagy a kísértés!). Erre egy pár soros gondolatmenettel simán felkerültem ma, méghozzá a „Válság” kategóriában. Pedig sokat nem is írtam róla. No, hát akkor.

Vegyük észre azért, hogy mostan itten két dologról van szó. Részben arról, hogy az USA megrendíthetetlennek hitt biztosítói, hitelintézetei és bankjai sorban dőlnek be, és ennek hatása bizony az egész világra kihat, nem beszélve kicsiny, és gazdaságilag sérülékeny országunkról. Részben viszont arról is szól a jelen, hogy néhány nagy potenciájú gazdasági szereplő, ebben a kiismerhetetlen helyzetben megpróbál spekulatív szándékkal kavarni egyet a kaksin, ezzel mintegy hozzácsapva még vagy két nullát az önnön bankszámlájukon szereplő amúgy is tekintélyes számsorhoz.

És amikor szakemberek is csak találgatni tudnak, és egyre többet használják, a „vélhetően”, a „előfordulhat”, „de, viszont” kifejezéseket, valamint a magánbeszélgetések egyre többször végződnek az „de azt mondtad baz’meg, hogy ez tőrvényes és sokat fogunk akasztani.” mondattal, igazán nem várhatja senki el az átlagembertől, hogy megértse ezt az egészet. Csak a hatásait fogja látni, de megérteni nem.

A múlt heti forintárfolyam-mozgás azért elég pezsdítő volt a mindennapokra. Az üzlettársamat például altatólövedékkel kellett hónaljba lőni, mert egész nap sikítozva rohangált körbe az irodában. A mai napon viszont egy kellemes erősödés tapasztalható, ami reméljük jótékonyan hat a befektetési tanácsadók és a multi level marketing üzletkötők bélműködésére. Az enyémnek mindegy, mert megint mellényúltam a kínai étteremben, de ez most mellékszál.

Kanyarodjunk vissza az emberi reakciókhoz. Annak függvényében, hogy az állampolgár melyik „szakállas emberek beszélgetnek szemüveges emberekkel, egy valószínűtlenül csehszlovák stúdió díszletben” jellegű műsort tekinti meg reggel, alakul ki egy véleménye, melyet természetesen a bennfentesek fölényével ad tovább tájékozatlanabb polgártársainak. Persze úgy, mintha ő találta volna ki. A vélemény spektrum, (hogy egy saját szót is kreáljak), igen széles. A baráti és megnyugtatóan halk „a szakemberek kézben tartják a dolgokat”-tól egészen az egzaltált fejtartással előadott „világválság lesz és utána világháború”-ig bezárólag. Mindenkinek igényei szerint.

Egy tuti. Biztosan nincs még vége, kivéve, ha már igen.

5 komment

Címkék: társadalomizélés

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr42736999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edifice 2008.10.28. 21:05:11

"altatólövedékkel kellett hónaljbalőni"

Vazz! Én ezen befostam! :-)

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2008.10.29. 10:12:03

Küldj el engem, én keresetlen stílusban válaszolok, és akkor mindketten blog.hu címlapra kerülünk. :D

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2008.10.29. 11:07:40

Tibor!

Konkrétan nem rád gondoltam, de az ötlet nem rossz.

panka 2008.10.29. 22:47:28

naaaaa, a hírverésért mindent? :)
süti beállítások módosítása