hunspb@hotmail.com

hozzászólások

Sztrájk. (?)

2008.12.17. 13:00 Hun.Spb

Meg merem kockáztatni a következő mondatot, még akkor is, ha perelnek érte. Gaskó István, a MÁV sztrájkvezére, egy valag.

 

Nem azért amit csinál, hanem azért, ahogy csinálja.

 

Most éppen azon izéltem fel magam, amit a deles híradó mondott az arcomba. Ferihegy működik, úgy nagyjából. A BKV holnap egy félnaposat tol, és csak buszvezetők. A MÁV sztrájk viszont gördül, nem tudni hol áll meg. Karácsonyra esetleg felfüggesztik. Hangsúly az esetlegen.

Ne tessenek félreérteni, alapvetően egyetértek a dolgozók sztrájkjogával. Munkakörülmények javításáért, jogos bérkövetelésért bátran lehet munkát beszüntetni. Hajrá, megyek támogatni. De ezek komolyan nem normálisak.

A repülőtéri dolgozók azért hörögnek, mert a fizetésük nem az EU normáknak megfelelő, felhozván azt a csodálatos példát, hogy holland társaik mennyivel többet és jobban. Panka mondta erre, hogy a bolgárok meg kevesebbért, és az is EU.

A MÁV táltosa kitalálta ezt a ˝privatizációs bevétel nagy részét osszák már szét a dolgozók között, mert az jár nekik˝ dumát, és ezzel ki is verte a huszonötös izzót Kispista László, tápiószecsői kartácsoló-munkás fejében.
Valahol olvastam, hogy valaki szerint ez a dolog tényleg jár nekik, hiszen eddig az összes nagyobb privatizációs buli után volt valami visszaosztás. Igen, akár volt. De ez egy lehetőség, egy jutalom, egy gesztus. Nem jár, basszátok meg, nem jár.
Itt állunk egy gazdasági válság közepén, és komolyan iksz milliárdot akartok magatoknak, amikor a többi állami cégnél folyamatosan izzadságfoltos az összes fehér ing hónalja, mert próbálják megmenteni a dolgozóik munkahelyét.

Nem szokásom összeesküvés elméleteket gyártani, de némi összecsengést érzek korunk jobboldali ikonjának tegnapi nyögésével. Orbán Viktor exminiszterelnök úr aztat bírta üzenni a népnek, hogy ˝nyomás alatt kell tartani a kormányt˝.
Én meg úgy érzem, hogy a sorozatos nem reális követelések miatt indított sztrájkok pontosan ezt a célt szolgálják. Csak éppen azt hagyták ki a számításból, hogy nem egy multicég tulajdonosát tartják sakkban, hanem a népet szopatják rommá.

Úgyhogy drága Gaskó István és ti mind a MÁV sztrájkoló csapatából, húzzatok vissza dolgozni, de hamar. Vagy húzzatok a picsába. Vegyétek már észre, hogy semmi értelme nincs, és csak a dróton rángatott bábjai vagytok annak a politikai oldalnak, akiknek érdekében áll a jelenlegi kormány folyamatos szívatása.

fotó: Hun.Spb

1 komment

Címkék: társadalomizélés

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr94827898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorenzaccio 2008.12.17. 14:40:23

kéne már nálunk is valami olyan csapat, aki betonba ágyazza ezt a hoffa-kezdeményt.
meg néhány őszinte anarchista, aki szétveri ezeket a genyókat.
süti beállítások módosítása