hunspb@hotmail.com

hozzászólások

Én még nőre nem vártam ennyit - Madonna, Sticky & Sweet Tour Budapest.

2009.08.23. 16:31 Hun.Spb

Pontosan a koncert harmadik másodpercében felejtettem el, hogy két óra csúszással jött ki a Nagyasszony, és Paul Oakenfold –ért tulajdonképpen pénzvisszafizetés járna. Kicsivel 22:00 után egy zseniális nyitókép, és én már tudtam, ez most nagyon keményen oda fog tenni.
És tényleg.

Zárójelben: Pedig kifogtam magam körül az évszázad legtahóbb koncertlátogatóit. Vidéki versenyzőnk ütögette meg a hátamat, hogy „Ha má idejötté, mennyé má előre! Nem látod, hogy itt mi állunk?”. Szegény, biztosan azt hitte, hogy a faludiszkóban van, fel is vette a legszebb hamisított Armani pólóját. Te hülye! Zárójel bezárva.

Mondhatnánk hát, hogy az elmúlt éveim legprofibb koncertjét hajították az arcomba. Ugye ott volt a színpad. Zseniális technika, hibátlan színpadkép autóval, boksz szorítóval, mindennel. A tökéletes grafikai megoldások a háttérfalakon, és ezredmásodperc pontos kameravágások a kivetítőkön. Aztán a zene, ami tökéletesen szólt, leszámítva azt, hogy a dobok keverését nagyon benézték.

És ott volt a Nő. Korrekt ének, ugrálás, gitározás, zene, tánc, puncimegfogás. Szóval minden, amitől jelenleg ő a legnagyobb élő popsztár.

Mit kaptunk még? Hibátlan flamenco betét, hegedűvel. Finom, egyáltalán nem túlspirázott Michael Jackson emlékezés. Justin Timberlake mozgó videófalakon. Rommá remixelt régi számok, keverve szinte mindennel. Hibátlan újak, olyan látvánnyal, hogy simán megállt a szívem. Profi táncosok, remek koreográfia. Egészen rendkívüli színpadképek. Olyan fény és lézer, hogy beszarsz. Kell ennél több?

Összességében zseniális volt, na.

Pedig fikázókkal vastagon meg van hintve a Net. Olvasom, nehezményezték, hogy túl kevés volt a régi szám. Kicsiny csillagaim, ez a koncert egy turné része, ami a Hard Candy című lemezre épül. Ráadásul nem tegnap óta tart, tehát a „track list” is fellelhető. Vagy majd a kedvünkért külön műsort csinál?

Legjobb rész: A Nő megizél egy gitárerősítőt, japán táncosok (Devil Wouldn't Recognize You), és persze a virtuális Justin (4 Minutes). Ja meg Nyúl.

Legrosszabb rész: Várakozás, eső, és az, hogy a közönség nagy részének fogalma nem volt arról, hogy hová és mire jött el.

6 komment

Címkék: magánszöszmötölés véleményformálodás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr931332912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guli 2009.08.28. 11:02:09

Baromi jó volt, mondhat bárki bármit.

Mert hogy főleg bárki volt az, aki azonnak volt képes kritikával illetni azt az embert, aki egyetlen hibát vétett - már ha az ő hibája volt -, hogy nem keveset váratott minket. A többi profi volt, egy percig nem voltam képes unatkozni, csak az eső és a hátam sajgása tudott pillanatokra kizökkenteni a hang és látvány mámorából.

Amit mások hibának tituláltak, de ami szerintem nonszensz:

Túl profi volt, minden másodperc a helyén volt, semmi spontán megnyilvánulás. Nos én úgy gonodlom, hogy a profizmus nem egy pejoratív kifezezés, épp ellenkezőleg. Én nem egy gügyögő, alig hallható, szerencsétlen előadást szerettem volna látni, amit ellenpontoznak egy kis közönségénekeltetéssel, humorral, bohóckodással. Én a pénzemért profizmust akartam és kaptam.

Sérelmezték a hőbörgők, hogy az új lemezének dalai is szerepeltek a koncerten. Naná. Mert hogy egyfelől ez a turné megy - nehogy már elvárjuk, hogy a Madonna majd kishazánk kedvéért a best of-ot hozza el nekünk. Másfelől az is eszembe jut, hogy amilyen drága egy koncertjegy, én bizonyosan csak olyan előadóéra megyek ki, akinek legalább az utolsó két albumát kívülről fújom. Aki arra számított, hogy a 20 évvel ezelőtti slágerszámokra tombolhat az nem csak naív, de nem is érti a koncertek lényegét. Sőt, általában lemezturnékra lehet számítani, ezért aztán végképp nem értem a kedves hőbörgőket, hogy mire is ez a nagy kritizálás.

A program egyébként szíves volt, hallottunk 10-éves zenéket is bőven. Jó, kicsit túlremixelt volt néhány nóta, de nekem, aki nem csak tiszteletből, de valódi Madonna rajongásomból adódóan elölről, hátulról fújom az utóbbi lemezeinek is a számát (bárki bármit mondd, az is szenzációs) kimondottan felüdülés volt más hangzásban és előadásmódban meghallgatni azokat. Az újdonság ereje csak frissített, nem elvett az értékből.

Az a baj, hogy kishazánkban divat a hőbörgés. A nagy demokráciában egyesek élvezettel engednek meg olyan kifejezéseket és mondatokat művész és egyéb valamiben kiemelkedő emberekre - feltételezzeük, hogy mindegyik ismert ember tett is azért, hogy ott tartson, ahol tart -, mint ha a szomszédot kritizálnánk. Sikerült a televízióban egy olyan "kultúrált" véleményt hallanom, ahol a Madonna egyszerűen csak vén boszorkányként volt titulálva. ANYÁDAT, mondom én, sajons ennek a nőnek a színvonalára süllyedve. De szerenék én egy minúsz X-szel kevesebb korom ellenére is olyan egyben lenni mint ő, és olyan dolgokat elérni, amit ez a 30 éve a könnyűzenei paletta élén folyamtosan ott lévő énekes és előadóművész. De Mancika az aztán kritizálhat. IDIÓTA

pébácsi 2009.08.29. 14:49:56

Szerintem egy nagy szar volt, 22ezerért semmit nem láttam, mondjuk nem is érdekelt...

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2009.08.29. 17:40:27

@pébácsi:

Nekem/nekünk tetszett, szerintem 22 ezret megért egy olyan produkció amit egy olyan művész hozott el hozzánk, aki jelenleg a legnagyobb élő popsztár (szerintem), és aki vélhetően többet már nem jön ide.

Más az ízlésünk, én még akkor is kijöttem volna, ha nem vagyok rajongója, (mint ahogy nem is vagyok vad Madonna fan). Ugyanígy kimegyek egy Rolling Stones -ra, vagy egy U2 -re, egy Sting -re, stb., mert hiába nem ők a kedvenceim, mégis csak nagy produkciót várok tőlük.

Ha nem láttad a koncertet, rossz helyen álltál, én élvezhető körülmények között néztem végig, és így mondok róla véleményt és nem úgy, hogy nem láttam.

Más a szervezés minősítése és más a produkcióé.

guli 2009.08.31. 13:19:32

@pébácsi:

Ami engem nem érdekel, arra el sem megyek.

Akkor mi a csudának fizettél 22ezret, ha nem voltál rá kíváncsi?

Vagy ez nálad úgy működött, hogy egészen a koncert elkezdődéséig baromira vártad az eseményeket, aztán, ahogyan az első dal elhangzott, már nem is voltál rá kíváncsi? Még csak esélyt sem adva egy neked jobban tetsző blokkra?

KÉPZAVAR

guli 2009.09.01. 09:06:00

@Hun.Spb:

Én nem vagyok abban biztos, hogy nem miatta csúszott a buli. Bár hajlamosak vagyunk elfogadni azt a magyarázatot, hogy az esővédő csúszásgátló 2 órás behelyezése miatt álltunk és vártunk (néha már reménytelenül), de mikor olvashattunk, hogy a két nappal későbbi koncertjén pont ugyanennyit váratta a közönséget, hát megdőlni látszott ez az addig elfogaható magyarázat.

Egyszóval az az érzésem, hogy ez már egy szokáshalmaz.

Amúgy azt gondolom, hogy mi, átlagos halandók úgy sem fogjuk soha megtudni, hogy ki és mi miatt csúszott meg a budapesti koncert. És őszintén szólva nem is érdekel. Csak az, hogy buli volt, szuper.

A zuhé, ami elkapott szinte frissítő volt, a hátfájás, ami pedig rendesen volt képes kínozni a koncert utolsó órájában, már másnapra elmúlt.

Úgy hogy nem mindegy?
süti beállítások módosítása