hunspb@hotmail.com

hozzászólások

Még mindig nincs gáz!

2009.01.14. 16:27 Hun.Spb

Megállapodnak, aztán mégsem, de mégis, aláírják, nem írják alá, mégis aláírják, az EU megfigyel, megnyitják, elzárják, mégsem zárják el, mégsem nyitják meg, az EU még jobban megfigyel, egymásra mutogatnak, megnyitják, jön, nem jön.

 
Hát mi a szájbabaszott-mocskos-kurva-élet van már?
 
Én nem vagyok diplomata, nem értek a gazdaságtanhoz sem annyira. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de:
 
 
Ez a szájbavert Európai Unió nem azért is van, hogy a tagjainak megfelelő biztonságot nyújtson, és intézkedjen egy ilyen esetben? Nem lehet valamit csinálni?

3 komment

Címkék: társadalomizélés

A bejegyzés trackback címe:

https://hunspb.blog.hu/api/trackback/id/tr44877620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorenzaccio 2009.01.15. 01:14:24

se Ukrajna, se Oroszország nem tagja az EU-nak. Őket szerinted mennyire izgatja egy enyje-bejnye?

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2009.01.15. 08:48:08

Természetesen tudom, hogy nem tagjai az EU -nak, de azért még vannak diplomáciai lépések az ejnye bejnyén kívűl.

guli 2009.01.15. 15:28:49

Kis emberek vagyunk mi ehhez. Még ha néha okosabbak is, mint az ott ülő töketlenek (nem magamra gondoltam, hogy okosabbak).

Azért nekem erről a helyzetről eszembe jut, hogy bár lehet, hogy egyik ország sem EU tagállam, de azért Ukrajna erősen tepert eddig ezért a tagságért. Ami meg ugye a gázt adó Oroszokat érinti, na azért annak ellenére sem ártana már végre valamint tennie, hogy egyenlőre ő adja az éltető gázt, mi meg csak kiszolgáltatottan várjuk a kegyes adakozását. Mert jelen pillanatban valahogy úgy fest a dolog, hogy rendesen kiszolgáltat minket a saját kénye kedvének.

Egyet azonban remélem nem felejt el az Orosz kormány. Hogy betarthat még ez a kis maroknyi - azért valamivel stabilabb gazdasági helyzetben álló - EU-s közösség az ő kis hazájának azzal, ha egyszer csak elkezd más energiaforrások felé kacsingatni, és mondjuk - legalább részben - már nem is lesz annyira szükségünk a jövőben az ő gázukra.

Csak azt tudnám, hogy miért nem lehet megszorongatni őket egy-egy erre irányuló lépéssel, vagy kezdeményezéssel (nyilván nem megoldásra gondolok, ahhoz el kell néhány esztendő, évtized). Csak nem hülyék annyira az Oroszok, hogy ne kezdenének el gondolkozni azon, hogy mi lesz, ha mondjuk negyedével, vagy harmadával kevesebb gázt igénylünk mondjuk néhány éven belül. Vajon milyen hatással lenne a nem túl szerencsés gazdaságukra?

Persze hol vagyok én okos, meg közgazdász, meg politikus. Én csak egy egyszerű gondolkodású háziasszony vagyok. Csak azt hiszem, a politikának sem kellene feltétlenül bonyolultabbnak lennie.
süti beállítások módosítása